pH-waarde

TesterShampoo met lichaamseigen pH-waarde.

Je denkt dat je er al bent wanneer je een natuurlijke shampoo gebruikt, maar er is meer! Natuurlijke shampoos, je ziet ze tegenwoordig steeds meer. Maar zijn deze wel echt natuurlijk? En wat bepaalt of de shampoos goed zijn? Antwoord en uitleg vind je in onderstaand artikel.

Een natuurlijke shampoo is goed voor de verzorging van je haar en hoofdhuid. Er zit wel  veel verschil in welke natuurlijke shampoo je gebruikt. Sommige shampoos claimen natuurlijk te zijn, terwijl dit niet het geval is. Er worden weliswaar veel natuurlijke ingrediënten toegevoegd maar ook nog steeds chemische ingrediënten (deze onder een andere noemer).
Ook zijn er volledig natuurlijke producten op de markt, maar zit er veel verschil in de ingrediënten die gebruikt worden tijdens de productie. Want er is meer nodig dan alleen natuurlijke ingrediënten: Namelijk is de pH-waarde van een shampoo nog belangrijker!!

De pH (zuurgraad) wordt bepaald door base en zuren. Base is zeep/oplossend/loog en Zuur is azijn/etsend. De norm is 0-14 (hoe dichter bij de 0 hoe zuurder, hoe dichter bij de 14 des te meer base). Het lichaam zelf is dicht bij neutraal namelijk is de pH-waarde: 7,4. Sterke basen zijn gevaarlijker dan sterke zuren en veroorzaken ernstige weefselbeschadiging.

Haarkliniek Nederland is de eerste die onderzoek heeft gedaan naar de pH-waarde van het haar en de hoofdhuid. Een jaar lang zijn drs. Plinck en ik (D.Kok tricholoog) bezig geweest met research en het vinden van de juiste meetapparatuur. We hebben veel congressen bezocht met desbetreffende onderwerpen, tot voor kort was er veel informatie over de pH-waarde van de huid van het lichaam en niet specifiek over het haar en de hoofdhuid.

Doorbraak: Eindelijk hebben wij nu de juiste apparatuur waarmee wij de pH-waarde betrouwbaar kunnen meten. Het meetapparatuur is afkomstig van (Courage + Khazaka electronic GmbH ) CK Electronics uit Keulen, Duitsland. De resultaten van het voorlopige onderzoek wijst uit dat het haar en de hoofdhuid afwijkt van het lichaam, namelijk is de uitkomst licht zuur pH-waarde: 5,5.

Om ervoor te zorgen dat jouw pH-waarde van haar en hoofdhuid licht zuur blijft is een natuurlijke shampoo nodig met de juiste pH-waarde!! N.a.v. onze grondige research en metingen is vastgesteld dat je het haar en de hoofdhuid moet wassen met een shampoo met de pH-waarde van 3,5. Hiermee zorg je ervoor dat jij jouw lichaamseigen pH-waarde terug krijgt en behoudt. Voor het behoudt van een gezonde pH-waarde is aan te raden het product om de dag te gebruiken.  

Haarkliniek Nederland laat onder toezicht, in Nederland, haar eigen volledig natuurlijke shampoos produceren met een pH-waarde van 3,5. Hierdoor is onze shampoo zowel volledig natuurlijk als verzorgend en herstellend. Doorgaans zit de pH-waarde van zowel natuurlijke als niet natuurlijke shampoos op 6,5 of hoger! Een te hoge pH-waarde in een shampoo geeft jeuk, een droge hoofdhuid, schilfers en beschadigd de cuticula.

Veel patiënten in de kliniek ervaren zelf vrijwel direct resultaat, aan de structuur van het haar, minder vettig haar, gekalmeerde hoofdhuid etc. De pH-metingen bevestigen dit. Na plm. 1 maand is de pH-waarde herstelt.

Benieuwd naar onze producten? Bestel ze gemakkelijk en snel online via
https://haarkliniekshop.com/producten/shampoos-en-conditioners/

Wilt u een afspraak maken voor een pH-meting? Heeft u vragen of wilt u meer weten? Vraag het mij persoonlijk via de mail: tricholoog@haarkliniek.com of via de whatsapp: +31 6 38 21 92 77.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december